Charlie: ‘Ik ben een echte kaasliefhebber, hoe meer hoe beter. Kaas is wat minder gezond en best zwaar. Daarom is dit recept volledig in balans door de lasagnebladen op basis van pompoen (die je gewoon in de supermarkt koopt!).’
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes kippendijfilet rondom bruin. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit aan. Doe de spinazie erbij en roerbak 2 minuten mee.
3. Schep de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
4. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de helft van de pompoenlasagnebladen. Schep de helft van het spinaziemengsel erover en verdeel de helft van de mozzarella over de spinazie. Herhaal deze stappen. Het worden twee lagen.
5. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
6. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen
Voor 4 personen
Ook nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.