Pompoen maissoep

Pompoen maissoep

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat, sprenkel er 1½ el van de olie over en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze in 15–20 minuten gaar. Bak de ui en het citroengras met de rest van de olie in een grote pan op laag vuur zacht. Roer de maiskorrels en de bouillon erdoor en verhit ze 3 minuten mee. Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe, neem de pan van het vuur en voeg de tijm toe. Pureer de soep dan glad met een staafmixer. Giet door een zeef, warm de soep weer op en serveer met verse sneetjes meergranenbrood.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4 personen

• 1 (fles)pompoen, in blokjes van 2 cm

• 3 el olijfolie

• 1 ui, in blokjes

• 4 stengels citroengras, harde buitenste delen verwijderd, in dunne plakjes gesneden

• 750 g mais, uit blik

• 1,5 l groentebouillon

• blaadjes van klein bosje tijm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine