Thuisbakkers opgelet, met deze feestelijk geglazuurde citruscake steel je de show! Maak hem heel eenvoudig zelf, we leggen je uit hoe je dat stap voor stap doet.
1. Doe de sinaasappel en citroen in een pan water. Breng aan de kook en laat afgedekt 1½ uur zachtjes koken. Giet het fruit af en hak het in stukken.
2. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (0 23 cm). Maal het fruit fijn in een keukenmachine. Meng de eieren er op de pulseerstand doorheen. Giet in een kom en roer de amandelen, suiker, vanille, het bakpoeder, de polenta en het grootste deel van de pistachenoten erdoor.
3. Schep in de vorm en bak 45 min. tot de cake goudbruin is en aan de randen loskomt. Laat hem enkele min. afkoelen in de vorm en keer hem dan op een rooster.
4. Kook het sinaasappel- en citroensap, de rasp en suiker tot een stroperig mengsel. Prik de cake overal in met een prikker. Giet de siroop erover en bestrooi met de pistachenoten.
12 personen
citruslaagje
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.