Een heerlijke romige herfstpolenta. Serveer met een gebakken biefstukje en jus.
1 Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg intussen paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
2 Smelt 1 el boter en een scheut olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak ze even. Voeg de paddenstoelen toe. Roerbak ze zacht en bruin.
3 Draai het vuur uit en voeg gehakte blaadjes platte peterselie en een kneep citroensap toe.
4 Roer 1 el boter en een handvol geraspte harde kaas door de polenta, schep op borden. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met extra peterselie.
4 personen
– 250 g polenta
– 300 g gemengde paddenstoelen
– 1 el boter (plus 1 extra)
– scheut olijfolie
– 2 gehakte tenen knoflook
– gehakte blaadjes platte peterselie (plus extra voor garnering)
– een kneep citroensap
– handvol geraspte harde kaas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.