Polenta met paddenstoelen

Ingrediƫnten

4 personen

– 250 g polenta

– 300 g gemengde paddenstoelen

– 1 el boter (plus 1 extra)

– scheut olijfolie

– 2 gehakte tenen knoflook

– gehakte blaadjes platte peterselie (plus extra voor garnering)

– een kneep citroensap

– handvol geraspte harde kaas

Bereiding

Een heerlijke romige herfstpolenta. Serveer met een gebakken biefstukje en jus.

1 Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg intussen paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.

2 Smelt 1 el boter en een scheut olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak ze even. Voeg de paddenstoelen toe. Roerbak ze zacht en bruin.

3 Draai het vuur uit en voeg gehakte blaadjes platte peterselie en een kneep citroensap toe. 

4 Roer 1 el boter en een handvol geraspte harde kaas door de polenta, schep op borden. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met extra peterselie.