Deze polenta is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen, ofwel slow cooking ten top!
1 Vul een wijde pan met 1-1,2 liter water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Giet de polenta er in een constante straal bij terwijl je blijft roeren.
2 Draai het vuur lager en laat de polenta, afhankelijk van de soort (zie de aanwijzingen op de verpakking), 25-45 minuten koken, tot hij glad en dik is. Roer vaak en voeg als dat nodig is meer water toe.
3 Haal de polenta van het vuur zodra hij de gewenste dikte heeft en roer de parmezaan en boter erdoor. Proef en pas eventueel de smaak aan. Serveer meteen.
4 personen
• 250 g polenta
• 50 g parmezaan, fijn geraspt
• 25 g boter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.