Polenta met boter & parmezaan

Polenta met boter & parmezaan

Bereiding

Deze polenta is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen, ofwel slow cooking ten top!

1 Vul een wijde pan met 1-1,2 liter water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Giet de polenta er in een constante straal bij terwijl je blijft roeren.


2 Draai het vuur lager en laat de polenta, afhankelijk van de soort (zie de aanwijzingen op de verpakking), 25-45 minuten koken, tot hij glad en dik is. Roer vaak en voeg als dat nodig is meer water toe.

3 Haal de polenta van het vuur zodra hij de gewenste dikte heeft en roer de parmezaan en boter erdoor. Proef en pas eventueel de smaak aan. Serveer meteen.

4 personen

• 250 g polenta

• 50 g parmezaan, fijn geraspt

• 25 g boter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief