Dit pittige platte brood is heerlijk als bijgerecht of tijdens de borrel. Heb je de BBQ aanstaan, dan kun je dit brood hier heel makkelijk op bakken. Of verwarm een grillpan zoals in dit recept en bak de broden binnen no time gaar!
1 Meng meel, yoghurt, het bakpoeder en een snuf zout in een kom tot een samenhangend deeg. Bestuif je handen en een werkvlak met meel en kneed het deeg een paar minuten.
2 Verdeel het deeg in 4 stukken en rol die uit tot cirkels van circa 2 mm dik. Bestrooi met de gesneden jalapeño’s en een snuf zout; duw ze in het deeg.
3 Verhit een grillpan en bak de broden hierin 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Serveer de broden met roomboter.
Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeñopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• boter, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.