Deze hartige plaattaart is ideaal als je bezoek krijgt, snijd hem in kleine stukken en serveer bij de borrel.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
2. Snijd de pompoen in dunne plakken (à 5 mm) en verdeel ze samen met uisnippers over de bladerdeegbodem.
3. Scheur de salieblaadjes in grove stukken en verdeel ze samen met de tijm over de plaattaart. Bestrooi met zout en peper naar smaak, druppel er wat olijfolie over en smeer de deegrand in met het losgeklopte ei.
4. Bak de taart 20-25 minuten in de oven — strooi na 15 minuten de verkruimelde geitenkaas erover en zet terug in de oven. Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de geroosterde pijnboompitten plus de rozijnen erover en serveer meteen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.