Plaattaart met pompoen & kaas

Intro

Deze hartige plaattaart is ideaal als je bezoek krijgt, snijd hem in kleine stukken en serveer bij de borrel.

Ingrediënten

4 PERSONEN

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

2. Snijd de pompoen in dunne plakken (à 5 mm) en verdeel ze samen met uisnippers over de bladerdeegbodem.

3. Scheur de salieblaadjes in grove stukken en verdeel ze samen met de tijm over de plaattaart. Bestrooi met zout en peper naar smaak, druppel er wat olijfolie over en smeer de deegrand in met het losgeklopte ei.

4. Bak de taart 20-25 minuten in de oven — strooi na 15 minuten de verkruimelde geitenkaas erover en zet terug in de oven. Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de geroosterde pijnboompitten plus de rozijnen erover en serveer meteen.