Pizzoccheri is een pastagerecht waarbij de pasta gemaakt wordt met een mix van boekweitmeel en rijst- of tarwemeel. In dit gerecht combineer je de pasta met aardappels, groene groenten en twee soorten kaas. Comfort food ten top: ontzettend smaakvol gerecht!
1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng beide meelsoorten, xanthaangom en 1 theelepel zout in een kom.
2 Klop de eieren en 1½ eetlepel in een aparte kom, roer ze dan door de droge ingredienten tot er een deeg ontstaat.
3 Stort het deeg op een met meel bestoven werkvlak en kneed het in 5 minuten glad. Dek het af met vershoudfolie en bewaar het 15 minuten in de koelkast.
4 Neem het deeg uit de koelkast en snijd het in vieren. Rol elk stuk door een pastamachine tot een dikte van 5 mm en snijd het deeg in lange linten en snijd die weer in stukjes van 5 cm. Leg ze op een met meel bestoven blad en laat ze 30 minuten drogen.
5 Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Voeg de blokjes aardappel toe en kook ze 2 minuten. Kook dan de asperges, broccoli, spinazie en pasta 5 minuten mee.
6 Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook goudgeel.
7 Als de pasta al dente is, laat je alles uitlekken en doe je het over in een ovenschaal. Bestrooi het gerecht met de taleggio en parmezaan, schenk de kookroom en olie met knoflook erover en breng op smaak. Eindig met wat extra parmezaan en een paar druppels olijfolie. Bak in 20 minuten goudbruin.
Tip: Xantaangom is een bindmiddel en online verkrijgbaar via o.a. de biologischetoko.nl. Zuiveringszout of natriumbicarbonaat is verkrijgbaar bij De Tuinen en andere drogisterijen.
Per portie 565 kcal, 29,6 g vet (13,1 g verzadigd), 23,4 g eiwit, 53,7 g koolhydraten, 3,9 g suikers
6 personen
• 100 g rijstmeel, plus extra voor het bestuiven
• 200 g glutenvrij boekweitmeel
• 1 el xanthaangom (zie tip onder recept)
• 4 grote eieren
• 3 ½ el olijfolie, plus extra
• 300 g nieuwe aardappels, in blokjes van 1 cm
• 230 g groene asperges, schoongemaakt
• 220 g broccoli, steeltjes gesneden, roosjes van elkaar gescheiden
• 200 g jonge spinazieblaadjes, gehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 150 g taleggio (kaas), gesneden
• 80 g parmezaan, geraspt, plus extra voor de topping
• 200 g kookroom
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.