Pizzettes met ei, spinazie&prosciutto 

Pizzettes met ei, spinazie&prosciutto 

Bereiding

Deze pizzettes zijn een echte blikvanger. Serveer de minipizza’s op een groot bord.

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif er een bakplaat in.

2. Meng de gist en suiker met 160 ml warm water. Doe de bloem met een snuf zout in een andere kom. Giet het gistmengsel en 2 theelepels olie bij de bloem. Meng de ingrediënten en kneed ze in 10 min. tot een elastisch deeg. Leg het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het 45 min. staan.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak ze 2 min. Laat afkoelen in een vergiet.

4. Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Druk ze plat en laat ze 10 minuten rusten.

5. Knijp het vocht uit de afgekoelde spinazie en doe hem met de crème fraîche, parmezaan en wat geraspte nootmuskaat in een kom. Voeg zout en peper toe, roer alles om en verdeel het over de pizzabodems.

6. Druppel de rest van de olie over de hete bakplaat en leg de pizzettes erop. Maak in het midden van elk een kuiltje en breek er een ei in.

7. Bak ze 10 min. tot de eieren gaar zijn. Verdeel de prosciutto en wat extra parmezaan erover.

*Wil je sneller te werk gaan, gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg.

• 4 g gedroogde instantgist

• 1 tl fijne suiker

• 250 g type 00 bloem of witbroodmeel, plus extra

• 3 el olijfolie, plus extra

• 2 tenen knoflook, geperst

• 500 g diepvriesspinazie, ontdooid

• 50 g crème fraîche

• 50 g parmezaan, geraspt, plus extra

• nootmuskaat om te raspen

• 6 grote eieren

• 6 dunne plakken prosciutto, in repen gescheurd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief