Pizza met worst & radicchio

Pizza met worst & radicchio

Bereiding

Samuel Levie: ‘Pizza is comfort food number one! Probeer dit recept voor een simpele pizza met een pittig Italiaans worstje en raddichio maar eens. Zelf gebruikte ik een worst met piment d’espelette.’

1. Meng de ingrediënten voor het deeg goed en kneed het geheel ca. tien minuten. Laat het deeg in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek rijzen.

2. Maak intussen een simpele tomatensaus: fruit de knoflook en de ui in een laagje olijfolie in een ruime pan. Als alles kleur begint te krijgen, voeg je het blik gepelde tomaten en het pepertje toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Doordat je de tomaat als het ware bakt in de olie, wordt de saus minder zuur. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (240 of 250 °C). Vet als het deeg mooi gerezen is een groot bakblik in met olijfolie. Rol het deeg uit en leg dit op het bakblik. Verdeel de tomatensaus er goed over en bekleed de pizza met het worstvlees, de radicchio en de plakken mozzarella. Bak in 15 tot 20 minuten af en serveer meteen. 

Credits: Tekst, receptuur & foodstyling Samuel Levie -Styling Marian Flint – Fotografie Saskia van Osnabrugge

Voor het deeg

  • 500 g bloem van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water


Voor de saus 

  • 1 blik tomaat (400 g)
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 verkruimelde peperoncino (klein gedroogd pepertje)


Voor de topping 

  • 2 bollen mozzarella
  • ½ kropje radicchio
  • 2 venkelworsten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief