Deze plaatpizza is ideaal om te delen tijdens feesten en partijen. De dunne plakjes courgette en zachte geitenkaas vormen een geweldige smaakcombinatie met de munt.
1. Roer de gist in een kommetje door 160 ml warm water; blijf roeren tot de gist is opgelost. Laat het gistmengsel staan tot het na ongeveer 15 minutenschuimig is.
2. Zeef de bloem met wat zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg het ei, 160 ml olijfolie en het gistmengsel toe. Meng met je handen tot een deeg; zo nodig met extra water. Meng dan de boter erdoor.
3. Kneed het deeg circa 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, tot het soepel is. Voeg wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Doe het deeg in een ingevette kom, leg er een vochtige theedoek over en laat het op een warme plek 30–40 minuten met ongeveer de helft rijzen.
4. Verhit voor de topping de 3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak de knoflook met het paprikapoeder in ongeveer 5 minuten zacht. Roer de tomatenpuree en geraspte tomaten erdoor. Verhit die 5 minuten mee.
5. Draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Doe die zolang in een kom.
6. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een metalen bakblik van 25 x 30 cm in. Spreid hierin het deeg gelijkmatig uit; duw het aan de zijkanten iets omhoog. Prik er met een vork gaatjes in.
7. Spreid de tomatensaus uit over de deegbodem en verdeel de plakjes courgette, de geitenkaas en munt erover. Bestrooi met zout en peper,druppel er wat olijfolie over en bak de pizza 25-30 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Serveer de pizza in rechthoekige stukken.
Per portie 543 kcal, 29,7 g vet (7,1 g verzadigd), 12 g eiwit, 60,8 g koolhydraten, 3.1 g suikers
8 personen
• 7 g gedroogde gist
• 600 g bloem, plus extra voor het bestuiven
• 1 ei
• 160 ml olijfolie, plus 3 el en extra voor het invetten
• 35 g roomboter, in blokjes, op kamertemperatuur
• 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 tl paprikapoeder
• 1 el tomatenpuree
• 3 rijpe tomaten, ontveld en grof geraspt
• 2 kleine courgettes (200 g), in de lengte in dunne plakjes gesneden (met een mandoline)
• 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
• 2 el gehakte muntblaadjes
• extra vergine olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.