Pittige misogroenten met kruidenrijst

Pittige misogroenten met kruidenrijst

Dit rijstgerecht bewijst weer eens dat vegetarisch eten ontzettend lekker en makkelijk is! Heerlijk kruidige rijst met smaakvolle misogroenten in vinaigrette met gember & lente ui.

Ingredienten

Vinaigrette met gember & lente-ui

Doe alle ingrediënten in een kom en klop ze door elkaar. Bewaar het in een pot gedurende maximaal een week.

Kruidenrijst met pittige misogroenten

1. Doe de rijst, koriander, lente-uitjes en het shisoblad in een grote kom en meng goed.

2. Leg de resterende ingrediënten erop en serveer.

Voedingswaarde per portie: 450 kcal / 19 gram vet / 58 gram koolhydraten / 1 gram eiwit

Voor 1 persoon

Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 25-30 minuten

  • 160 g jasmijnrijst, gekookt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 shisobladeren, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in reepjes
  • 40 g edamame
  • 30 g rettich, in reepjes
  • 20 g gemengde zeegroenten
  • 40 ml Vinaigrette met gember & lente-ui (zie hieronder)

Vinaigrette met gember & lente-ui (voor 120ml; 15 minuten)

  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml geroosterde-sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 1 tl zout

Vinaigrette Voedingswaarde per recept:
623 kcal / 60 gram vet / 12 gram koolhydraten / 6 gram eiwit


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten