Pindasoep

Pindasoep

Bereiding

Soms kun je veel  meer doen met de inhoud van je keukenkastjes dan je misschien zou denken. Deze pindasoep is een mooi voorbeeld dat je met weinig en in korte tijd een hele lekkere, voedende soep op tafel kunt zetten. Deze soep is lekker, verwarmend en vullend én hij staat in minder dan een half uur op tafel. Een verrassende smaakcombinatie met kaneel, komijn, chili en pindakaas. Deze soep zou wel eens een blijvertje kunnen worden.

1. Verwarm de olie in een pan, voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, tot de uien zacht worden en wat kleur krijgen. Doe de knoflook, chilivlokken, komijn en kaneel erbij en bak 1 minuut mee.

2. Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, verkruimel het bouillonblokje in het lege tomatenblikje en schenk er 100 ml heet water in. Roer zodat het bouillonblokje oplost en schenk bij de soep. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 8 minuten koken. Roer de pindakaas en spinazie erdoor en laat meekoken tot de spinazie is geslonken. Bestrooi met flink wat peper en zout, schep in kommen en dien op.

Tip: vervang de spinazie door 400 g zwarte bonen uit blik en de soep wordt een heerlijk stoofpotje.

 

Voor 4 personen, voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten.

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode paprika, pitjes eruit, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnzaad, gekneusd
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 g
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 1 bouillonblokje
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 100 g verse spinazie
  • zout en versgemalen zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten