Deze kleurrijke salade bevat een aantal supergezonde ingredienten zoals pompoen, bulgur en rode ui. Extra fijn, hij is heel snel klaar!
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de rode ui en pompoen om in de olijfolie, in een braadslee. Bestrooi ze met flink wat zeezout en versgemalen zwarte peper en schep goed door elkaar. Bak de pompoen en ui 25-30 min. in de oven.
2. Breng de bouillon aan de kook. Haal van het vuur, roer de bulgur erdoor en leg het deksel erop. Laat de bulgur in 10 minuten gaar worden.
3. Giet de bulgur zo nodig af en voeg het toe aan de inhoud van de braadslee, samen met de tijm en het paprikapoeder; roer alles door elkaar. Bak het gerecht nog 10 min. in de oven en roer de geraspte citroenschil en het sap er door. Bestrooi met wat gehakte peterselie en serveer warm.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.