Een snel en makkelijk ontbijt, makkelijk voor als je logees hebt!
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de tomaten op een bakplaat; snij van de onderkant van elke tomaat een klein plakje af, zodat ze stevig staan.
3. Zet een kleine droge koekenpan op laag vuur, voeg de hoofd- en verwarmende specerijen toe en verwarm 1 minuut.
4. Neem van het vuur en stamp de specerijen tot poeder in een vijzel.
5. Doe de vijzelinhoud over in een kom. Voeg zachte boter, knoflook, gember, koriandersteeltjes en zout naar smaak toe. Meng grondig.
6. Kwast met een bakkwast de binnenzijde van elke tomaat zorgvuldig in met het mengsel uit de kom.
7. Breek een ei in elke tomaat. Breng op smaak met wat zeezout.
8. Zet 8-10 minuten in de oven of, als je van een zachtgekookt ei houdt, 6-7 minuten.
9. Haal uit de oven en garneer met verse koriander en rode chilipeper.
10. Dien op met je favoriete geroosterde brood.
Voorbereidingstijd: 15 minuten; kooktijd: 20 minuten
Voor 4 personen
Hoofdspecerijen
Verwarmende specerijen
Natte ingrediënten
Garnering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.