Pikante tomaten met eieren

Pikante tomaten met eieren

Een snel en makkelijk ontbijt, makkelijk voor als je logees hebt!

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 Leg de tomaten op een bakplaat; snij van de onderkant van elke tomaat een klein plakje af, zodat ze stevig staan.

3 Zet een kleine droge koekenpan op laag vuur, voeg de hoofd- en verwarmende specerijen toe en verwarm 1 minuut.

4 Neem van het vuur en stamp de specerijen tot poeder in een vijzel.

5 Doe de vijzelinhoud over in een kom. Voeg zachte boter, knoflook, gember, koriandersteeltjes en zout naar smaak toe. Meng grondig.

6 Kwast met een bakkwast de binnenzijde van elke tomaat zorgvuldig in met het mengsel uit de kom.

7 Breek een ei in elke tomaat. Breng op smaak met wat zeezout.

8 Zet 8-10 minuten in de oven of, als je van een zachtgekookt ei houdt, 6-7 minuten.

9 Haal uit de oven en garneer met verse koriander en rode chilipeper.

10 Dien op met je favoriete geroosterde brood.





 

Voorbereidingstijd: 15 minuten

kooktijd: 20 minuten

Voor 4 personen

  • 4 grote vleestomaten, kapjes eraf en uitgehold
  • 4 kleine vrije-uitloopeieren


Hoofdspecerijen

  • 1 theel komijnzaad
  • ½ theel zwarte peperkorrels
  • 1 theel rode chilivlokken


 

Verwarmende specerijen

  • 1 theel fenegriekblaadjes


 

Natte ingrediënten

  • 1 eetl zachte ongezouten boter
  • ½ theel knoflookpulp
  • ½ theel gemberpulp
  • 1 eetl verse koriandersteeltjes, fijngehakt


 

Garnering

  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt 
  • 1 verse milde rode chilipeper, heel fijn gehakt


 

zeezout naar smaak


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Iedere week gratis recepten?