Pijlinktvisrecepten zijn er dan misschien niet in overvloed, maar heb je een lekkere te pakken – zoals dit recept voor inktvis – dan ga je hem beslist vaker eten. Deze zomerse salade is fris, zuur en pittig tegelijk. Je hapt hem zo weg bij een koud glas witbier in een zomers zonnetje. Wil je pijlinktvis kopen, ga dan naar de visboer. Hij zal het misschien niet standaard in de vitrine hebben liggen, maar op bestelling is vaak meer mogelijk dan je denkt.
1. Maak de inktvis schoon (of vraag je visboer het te doen) en snijd hem in ringen. Bak de ringen al roerend in zonnebloemolie in een hete pan voor ongeveer 2 minuten of tot hij gaar is.
2. Maak de dressing. Meng de rode peper met de munt, een scheutje olie en het sap en rasp van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
3. Plaats de gemengde salade op een bord en garneer deze met de parten grapefruit en avocado. Leg de gebakken inktvis op de salade en giet de chili-muntdressing erover.
Credits recepten Bart van Olphen Fotografie David Loftus
Voor 4 personen
Tip Pijlinktvis is verkrijgbaar bij grotere supermarkten of bij de visboer. Als alternatief kun je ook inktvisringen of gamba’s gebruiken.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.