Deze verfrissende lichte siroop met de smaak van perzik en basilicum is heerlijk in cocktails, maar smaakt net zo lekker met bruiswater. Bewaar ‘m in de koelkast.
1 Doe de stukjes perzik in een grote pan en rasp de schil van 3 van de citroenen erboven. Roer de suiker en de basilicumtakjes erdoor en voeg 500 ml water toe.
2 Zet de pan op middelhoog vuur en verhit dit alles al roerend gedurende 8 minuten, tot de suiker is opgelost. Laat het op het vuur staan tot het fruit zacht is — laat het niet koken.
3 Pureer het fruit met een aardappelstamper en verhit het nog 5 minuten, of tot het mengsel iets is ingedikt. Neem dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Schenk het dan door een grove zeef boven een kom; gooi wat achterblijft weg. Pers de citroenen en roer het sap door de siroop.
4 Schenk de siroop in een grote kan. De siroop is onverdund 2 dagen houdbaar in de koelkast.
5 Schenk voor het serveren wat siroop in een glas en schenk er plat of bruisend water bij. Laat koud worden in de koelkast, gebruik ijsklontjes en extra basilicum voor de garnering.
Per portie 125 kcal, 0,1 g vet (0 g verzadigd), 0,8 g eiwit, 32,4 g koolhydraten, 32,3 g suikers
Voor 1 liter
• 6 perziken, ontpit, vruchtvlees in stukjes van 2 cm
• 7 citroenen
• 250 g fijne kristalsuiker
• 12 takjes basilicum, plus extra blaadjes voor de garnering
• water (met of zonder koolzuur)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.