Peer en chocolade zijn een smaakcombi made in heaven! Misschien heb je voor de kerst nog wat inspiratie nodig. Dit is typisch zo’n toetje van kleine moeite grootst effect. En daar houden we natuurlijk van!! De peer is omwikkeld met een krokant en knapperig laagje bladerdeeg en vervolgens word je verrast door een kern van warme gesmolten chocolade. Mmmmmmmm!
1. Schil de peren en verwijder het klokhuis via de onderkant. Doe in de holte die zo ontstaat een blokje chocolade.
2. Rol de eerste lap deeg uit en steek hieruit met een glas 6 cirkels. Zet een gevulde peer op elke cirkel en druk het deeg goed om de onderkant van de peren. Snijd de tweede lap deeg in stroken van 2 cm breed.
3. Omwikkel de peren met de deegstroken en laat elke strook zichzelf deels overlappen zodat er geen openingen ontstaan. Bestrijk het deeg met eidooier. Bak de peren 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
4. Serveer ze warm of lauw.
Voor 6 gebakjes. Voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.