Perengebakjes met chocolade

Intro

Peer en chocolade zijn een smaakcombi made in heaven! Misschien heb je voor de kerst nog wat inspiratie nodig. Dit is typisch zo’n toetje van kleine moeite grootst effect. En daar houden we natuurlijk van!! De peer is omwikkeld met een krokant en knapperig laagje bladerdeeg en vervolgens word je verrast door een kern van warme gesmolten chocolade. Mmmmmmmm!

Ingrediënten

Voor 6 gebakjes. Voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten.

Bereiding

1. Schil de peren en verwijder het klokhuis via de onderkant. Doe in de holte die zo ontstaat een blokje chocolade.

2. Rol de eerste lap deeg uit en steek hieruit met een glas 6 cirkels. Zet een gevulde peer op elke cirkel en druk het deeg goed om de onderkant van de peren. Snijd de tweede lap deeg in stroken van 2 cm breed.

3. Omwikkel de peren met de deegstroken en laat elke strook zichzelf deels overlappen zodat er geen openingen ontstaan. Bestrijk het deeg met eidooier. Bak de peren 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

4. Serveer ze warm of lauw.