Een peren-tartetatin is weer eens wat anders dan de klassieke tarte tatin met appel. We gebruiken hiervoor ‘flaky pastry’, ook wel ‘ruw bladerdeeg’ genoemd, dat is wat steviger dan klassiek bladerdeeg. Het voordeel? Het is supermakkelijk om zelf te maken en dé basis voor deze stevige tarte tatin met peer. Lekker met een klodder hangop!
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangende deegbal en laat deze 1 uur rusten in de koelkast. Rol daarna uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de klokhuizen. Schep de halve peren om met het citroenrasp, het -sap en de gember. Smelt de boter in een ovenvaste lage pan en roer de suiker en de appelstroop erdoor. Draai het vuur dan laag, leg de walnoten en de peren met de bolle kant in de pan en leg het deksel erop – laat de peren in 10-12 minuten zachtjes garen.
3. Haal de pan met de peren en noten van het vuur en bedek met de ronde deeglap. Zet de pan in de oven en bak de tarte tatin 30-40 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal hem dan uit de oven en laat de taart 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de pan, keer om en snijd de tarte tatin in puntjes. Serveer met een grote eetlepel hangop.
Credits Fotografie Maarten van der Wal – Styling en productie Marian Flint – Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 8 personen
Voor het deeg
Voor de vulling
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.