Dit recept voor pittige makreel (ofwel een pepesan-recept) is voor vrouwen met pit en mannen van staal – voor echte bikkels, dus! Iets minder rode peper kan natuurlijk ook. Het blijft een heerlijk gerecht. Twijfel je nog of je misschien pepesan kant-en-klaar moet kopen? Een regelrechte afrader, want als je dit recept eenmaal gemaakt en geproefd hebt, dan ben je verkocht en wil je nooit meer anders. Dus, hop-hop, ga aan de slag met dit pepesan-recept. We horen graag of het je heeft gesmaakt!
1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de makrelen in met de kokosmelk en bestrooi ze met een beetje zout.
2. Verhit een laagje olie in een grote wok en bak de makrelen goudbruin maar niet gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Pureer de uien, knoflook, pepers en kemirinoten tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de peperpasta erin. Voeg de djeroek poeroet-blaadjes en citroensap toe.
4. Leg de makrelen op stukken alufolie in een braadslee, wrijf ze in met de peperpasta en rooster ze in 20 minuten gaar. Lekker met rijst en goreng-boontjes.
Credits Recepten Danny Jansen
4 personen
Tip1 De kemirinoot lijkt op een macadamianoot, maar is er niet door te vervangen. Kemirinoten zijn rauw niet eetbaar en bevatten veel vet. Ze zijn te koop bij de toko.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.