4 personen
Tip1 De kemirinoot lijkt op een macadamianoot, maar is er niet door te vervangen. Kemirinoten zijn rauw niet eetbaar en bevatten veel vet. Ze zijn te koop bij de toko.
1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de makrelen in met de kokosmelk en bestrooi ze met een beetje zout.
2. Verhit een laagje olie in een grote wok en bak de makrelen goudbruin maar niet gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Pureer de uien, knoflook, pepers en kemirinoten tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de peperpasta erin. Voeg de djeroek poeroet-blaadjes en citroensap toe.
4. Leg de makrelen op stukken alufolie in een braadslee, wrijf ze in met de peperpasta en rooster ze in 20 minuten gaar. Lekker met rijst en goreng-boontjes.
Credits Recepten Danny Jansen