Peperonata is een typisch Italiaanse antipasti! Je maakt ‘t met paprika, die je eerst bakt met ui en knoflook. Serveer met knapperig brood of als bijgerecht. bij vlees/vis.
1. Laat de kappertjes in een kom warm water weken. Fruit de uienringen en knoflook 15 min. in de olie, tot ze zacht zijn, maar niet verkleurd.
2. Voeg de paprikarepen toe en bak ze 20–25 minuten mee.
3. Spoel de kappertjes af; roer ze door de paprikareepjes, met het grootste deel van het basilicum.
4. Laat de smaken een paar minuten op elkaar inwerken. Bestrooi het gerecht met de chilivlokken en de rest van het basilicum.
4 personen
• 2 el gezouten kappertjes
• 2 uien, in ringen
• 4 tenen knoflook, in plakjes
• 4 el olijfolie
• 4 paprika’s, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in dikke repen
• handvol basilicumblaadjes
• snuf chilivlokken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.