Pastinaak- & wortelchips

Pastinaak- & wortelchips

Bereiding

Deze chips zijn veel gezonder en lekkerder dan die uit de supermarkt. Ze zijn zo gemaakt en geschikt voor een grote groep, dus dat wordt smullen!


1. Schrap 2 pastinaken en 2 winterwortels. Schaaf ze met een dunschiller of mandoline in lange, heel dunne plakjes. Houd ze gescheiden, de pastinaakchips zijn in enkele seconden klaar, de wortelchips pas na een minuut.

2. Dep de plakjes droog met keukenpapier.

3. Verhit 1 l plantaardige olie in een diepe pan (of frietpan) en frituur de plakjes pastinaak en wortel in porties. Roer voorzichtig; schep de chips zodra ze goudbruin worden, met een schuimspaan uit de olie.

4. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper of geroosterd komijn- en korianderzaad. 


 

– Pastinaak

– Wortel

Peper

– Zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief