Pastaschotel met kip, prei & erwten

Pastaschotel met kip, prei & erwten

Een zomers pastagerecht van de Chiappa Sisters uit de oven met kip, prei en doperwten, dit is een recept dat iedereen lekker vind. Serveer er eventueel een groene salade bij.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal van 30 x 25 cm in. Kook de pasta al dente. Laat de schelpjes uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water om het
kookproces te stoppen. Doe de pasta terug in de pan en schep er een beetje olijfolie door.

2 Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur in 10 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuut mee.

3 Voeg de bouillon en wijn toe en laat de vloeistof in 8–10 minuten bijna helemaal inkoken. Voeg de doperwten toe en verhit ze 30 seconden.

4 Voeg het preimengsel, de melk en twee derde van de ricotta toe aan de uitgelekte pasta. Schep alles voorzichtig door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.

5 Schep het pastamengsel dan in de ovenschaal. Verdeel de parmezaan en de rest van de ricotta erover, en druppel er eventueel wat olijfolie over. Bak het gerecht 25 minuten in de
oven, tot het gloeiend heet is en de bovenkant krokant begint te worden.

per portie 399,5 kcal, 14,9 g vet (6,8 g verzadigd), 26,9 g eiwit, 39,4 g koolhydraten, 5,4 g suikers

6 personen
• 1 el boter, plus extra voor het invetten
• 350 g conchiglie (pastaschelpjes)
• olijfolie
• 2 preien, grof gesneden
• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst
• 100 ml kippenbouillon
• 100 ml witte wijn
• 150 g doperwten, uit de diepvries
• 200 g gebraden of gekookte kip, in stukjes
• 225 ml melk
• 250 g ricotta
• 60 g parmezaan, geraspt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!