Een recept voor pasta met worst, klinkt als een makkie hè? Is het ook! Maar de porchini, ook wel eekhoorntjesbrood genoemd, maak het dan weer een tikje specialer. Samuel Levie: ‘Ik zal nooit de dag vergeten dat we een zak boodschappen kregen voor de lunch bij een slagerij waar ik werkte en daar een aantal grote exemplaren eekhoorntjesbrood in vonden. Daarmee maakten we dit heerlijke pastarecept met verse worst. In Nederland koop je vers eekhoorntjesbrood op de markt bij een paddenstoelenboer of bij goed gesorteerde groenteboeren.’
1 Snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakken en bak ze goudbruin in een pan met dikke bodem.
2. Zet de paddenstoelen apart en kook de penne al dente. Ontdoe onder- tussen de worsten van hun vel en bak het vlees in dezelfde pan als waar de paddenstoelen in zijn gebakken. Bak het vlees in 5 minuten rul, voeg de salieblaadjes toe en blus af met de witte wijn en voeg de paddenstoelen weer toe. Giet de pasta af, meng alles goed door elkaar en bestrooi met flink wat parmezaan.
Credits: recepten Samuel Levie – fotografie Saskia van Osnabrugge
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.