Pasta met worst & porchini

Pasta met worst & porchini

Een recept voor pasta met worst, klinkt als een makkie hè? Is het ook! Maar de porchini, ook wel eekhoorntjesbrood genoemd, maak het dan weer een tikje specialer. Samuel Levie: ‘Ik zal nooit de dag vergeten dat we een zak boodschappen kregen voor de lunch bij een slagerij waar ik werkte en daar een aantal grote exemplaren eekhoorntjesbrood in vonden. Daarmee maakten we dit heerlijke pastarecept met verse worst. In Nederland koop je vers eekhoorntjesbrood op de markt bij een paddenstoelenboer of bij goed gesorteerde groenteboeren.’

Ingredienten



1 Snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakken en bak ze goudbruin in een pan met dikke bodem.

2. Zet de paddenstoelen apart en kook de penne al dente. Ontdoe onder- tussen de worsten van hun vel en bak het vlees in dezelfde pan als waar de paddenstoelen in zijn gebakken. Bak het vlees in 5 minuten rul, voeg de salieblaadjes toe en blus af met de witte wijn en voeg de paddenstoelen weer toe. Giet de pasta af, meng alles goed door elkaar en bestrooi met flink wat parmezaan.

Credits: recepten Samuel Levie – fotografie Saskia van Osnabrugge
 

4 personen 

  • 400 g penne 
  • olijfolie
  • 2 verse varkensworstjes 
  • 4 stuks eekhoortjesbrood (of 80 g gedroogde porcini, 2 min. geweekt)
  • 10 blaadjes salie 
  • 1 glas witte wijn 
  • parmezaan, geraspt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief