Passievrucht-cheesecake ijs

Passievrucht-cheesecake ijs

Het beste van twee lievelingen: passievrucht-cheesecake-ijs. We zijn gek op cheesecakes en maken ze dan ook zeker tien keer per jaar, voor een feestje of gewoon zomaar. Maar je maakt ons ook gelukkig met het uitlepelen van een passievrucht op een doordeweekse dag. Toen we dit recept van Marleen Visser tegenkwamen, was er dan ook geen twijfel om dit recept meteen te maken. We did it en wat denk je? Hemel op aarde!

Bereiding

1. Doe de passievruchtenpulp met het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt. Laat afkoelen.

2. Bereid de yoghurtijsbasis volgens de instructies op pagina 9 en meng de olijfolie en roomkaas erdoor.

3. Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine, voeg tegen het einde de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes toe en laat deze nog een paar keer meedraaien in de machine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Zonder ijsmachine: Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezer doos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Schep als laatste de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes erdoor. Zet 7-8 uur in de vriezer.

Tip: houd wat passievruchtsaus en stukjes shortbreadkoekjes achter voor de garnering.

Voor 7 bollen ijs.

Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 20 minuten In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)

  • 1 x recept voor Yoghurtijsbasis
  • passievruchten, pulp eruit geschept
  • 2 el water
  • 3 el suiker
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 200 g roomkaas
  • 100 g shortbreadkoekjes of zandkoekjes, in kleine stukjes gebroken

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief