Bolani

Bolani

Bolani zijn heerlijke naanbroden die gevuld worden met een verscheidenheid aan ingrediënten en vervolgens goudbruin en knapperig gebakken worden in een koekenpan.

Ingredienten

1. Meng de bloem, gist en het zout in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg langzaam net genoeg warm water toe om de ingrediënten nat te maken. Meng alles met je handen in een cirkelvormige beweging tot een glad mengsel en voeg de olie toe. Voeg langzaam, al knedend met je handen, het resterende water toe (je hebt misschien niet alles nodig; gebruik net voldoende om een stevig deeg te vormen) en kneed alles tot een stevig deeg. Het kan nodig zijn om de hoeveelheid water of bloem iets aan te passen voor de juiste consistentie.

2. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg circa 30 minuten rusten tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in zes gelijke porties en rol elke portie tussen je handen tot een balletje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, met 5 centimeter ertussen. Leg er een theedoek overheen en laat alles nog 10 minuten rusten tot de balletjes in omvang verdubbeld zijn.

3. Leg een van de balletjes op een licht met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een cirkel met een doorsnee van circa 10-12 centimeter. Het vergt even wat oefening voordat je het onder de knie hebt; de truc is om vanuit het midden naar buiten toe te werken. Leg 3 eetlepels vulling op een helft van de cirkel en spreid deze gelijkmatig (over de helft van het deeg) uit; zorg dat er een rand van 1 centimeter overblijft. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling, zodat je een halve cirkel hebt, en druk de randen stevig op elkaar. Herhaal deze werkwijze met het resterende deeg en de rest van de vulling.

4. Verhit een tawah of (koeken)pan met zware bodem en voeg net zoveel olie tot dat de bodem van de pan bedekt is. Bak de bolani’s een voor een 4 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken en serveer ze warm met een chutney of yoghurtdressing om te dippen.

Voor 6 personen

  • bloem, plus extra om te bestuiven
  • droge gist
  • 2 tl zout
  • 375 ml lauwwarm water
  • 1 el zonnebloemolie, plus extra voor het bakken
  • vulling naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief