Parelgort-risotto met pompoen & salie

Parelgort-risotto met pompoen & salie

Bereiding

Parelgort is gerst waarvan de zemelen zijn verwijderd, met als resultaat een parelwitte korrel met een nootachtige smaak. In de Europese keuken wordt parelgort vaak gebruikt als bindmiddel in soepen en stoofpotten. De Italianen maken er risottoachtige gerechten mee, orzotto genoemd, die snel en eenvoudig te maken zijn. Maak deze heerlijke risotto in no-time met de *Cook Expert van Magimix.

1 Doe de eetlepels olie en de hele salieblaadjes in de kom van de Cook Expert en stel het kookprogramma in op ‘Expert’. Zet de bereidingstijd op 5 minuten, de snelheid op 0 en de temperatuur op 110 °C. Bak de salieblaadjes tot ze knapperig maar nog groen zijn, neem ze dan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

2 Doe de rodeuisnippers en gehakte salie in de kom van de Cook Expert en stel het kookprogramma in op 110 °C en de snelheid op 2A. Bak de uisnippers tot ze zacht zijn maar nog niet verkleurd.

3 Voeg de parelgort toe en bak 2 minuten mee (op dezelfde stand). Voeg dan de bouillon en wijn toe en kook dit alles 20 minuten.

4 Voeg de pompoen toe plus zout en peper naar smaak, en verhit nog 5 minuten of tot de risotto gaar is. Laat dan 2 minuten in de kom rusten.

5 Serveer de parelgortrisotto in diepe borden, besprenkel met wat olijfolie en strooi de krokante salieblaadjes erover.

*Onze nieuwe keukenvriend de ‘Cook Expert’ is een echte alleskunner: mixen, snijden, hakken, bakken, stomen en kneden ‒ niets is hem te veel. Bovendien helpt hij je om op de graad nauwkeurig en met 12 automatische kookprogramma’s in no-time je favoriete gerechten op tafel te zetten. Wat jij nog moet doen? Kies een recept, koop de
lekkerste ingrediënten en zet hem aan het werk! Kijk voor meer info over de Cook Expert op magimix.nl

4–6 personen

• 2 el olijfolie

• klein bosje salie, de helft fijngehakt, de helft heel

• 1 rode ui, in dunne ringen

• 200 g parelgort

• 125 ml witte wijn

• 1 l hete groente- of kippenbouillon

• 300 g geroosterde pompoen, in blokjes (restje)

• extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief