Deze pannacotta maak je ‘s middags, want hij moet zeker 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer hem met friszoete aardbeiensaus.
1. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Splijt het vanillestokje in de lengte. Breng de room met kokosmelk, suiker en het vanillestokje aan de kook en roer af en toe met een lepel. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor. Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen. Schep eventueel gevormd schuim ervan af. Giet de vormpjes driekwart (ca. 75 ml) vol met het panna cottamengsel en laat ze zeker 4 uur opstijven in de koelkast.
2. De saus: Maak de aardbeien schoon en houd ca. ⅓ deel apart om mee te garneren. Breng de rest met de lepel suiker op laag vuur aan de kook en roer regelmatig. Laat de aardbeien helemaal zacht koken, pureer ze met een staafmixer en laat afkoelen.
3. Los de panna cotta’s door de vormpjes even in heet water te houden, te schudden en op bordjes te lossen.
Bereiding: 20 min + 4 uur koeltijd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.