In dit recept zitten veel van onze favorieten. Neem bijvoorbeeld paksoi, wat een plaatje! Knal- of diepgroene bladeren en spierwitte stelen. Van oorsprong komt hij uit Oost-Azië en hij is familie van de Chinese kool. Hij doet het super in soepen, geweldig in roerbakschotels en fantastisch in salades. Of wat dacht je van een combinatie met deze bosuipannenkoekjes en gefrituurde sjalot? Té lekker!
1. Ontdooi de dumplingvelletjes.
2. Pel de sjalotjes en snijd ze met een mandoline in dunne ringen van ½ centimeter dik.
3. Schenk de zonnebloemolie in een wokpan; zorg dat er een laagje van ten minste 2 centimeter in de pan staat. Verhit de olie en test met een ringetje sjalot of hij heet genoeg is: de sjalot moet direct gaan ‘dansen’. Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. Schep hem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
4. Snijd voor de bosuipannenkoekjes de bosuien in dunne ringetjes. Leg een dumplingvelletje op een snijplank en bestrijk het licht met sesamolie. Bestrooi met wat zout en een paar ringetjes bosui. Leg het volgende velletje erop en druk goed aan. Bestrijk weer licht met sesamolie en bestrooi met wat bosui. Herhaal dit tot je een stapeltje van 6 dumplingvelletjes hebt. Rol het stapeltje dan met een deegroller plat tot er een plakje is ontstaan van 1-2 centimeter groter. Maak zo 8 pannenkoekjes.
5. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bosuipannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
6. Halveer de komkommers of courgette in de lengte en snijd de helften weer doormidden zodat er kwarten ontstaan. Halveer de babypaksoi. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Hak ook de cashewnoten fijn.
7. Meng in een kommetje de ABC Zoete Sojasaus (Ketjap Manis) met de sesamolie en 2 eetlepels water. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en bak de knoflook en gember tot ze beginnen te geuren. Voeg de babypaksoi en komkommer of courgette toe en schep 2 minuten om. Doe dan de soja-sesamsaus erbij en verwarm 1 minuut.
8. Bestrooi de groenten met de cashewnoten en sjalot en serveer met de bosuipannenkoekjes.
ABC Zoete Sojasaus (Ketjap Manis)
Deze zoete sojasaus (ketjap manis) is een veelgebruikt ingrediënt in vlees-, gevogelte-, vis-, groente- en tofumarinades.
Voor 4 personen | 35 minuten
Bosuipannenkoekjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.