Mix een pasta van de helft van de lente-uitjes, de rasp en het sap van 1 limoen, de gember, de helft van de chilipeper, de knoflook, koriandersteeltjes, vissaus en een scheutje sesamolie. Verhit de pasta in wat olie in een pan.
Roer en schenk er de kokosmelk en 200 ml water bij. Roer de noedels, paddenstoelen en peultjes erdoor en laat 5 min. sudderen. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de lente-uitjes en chilipeper erdoor.
Proef en breng op smaak met wat vissaus, de rest van het limoensap en een scheutje sesamolie. Bestrooi met de korianderblaadjes.
4 personen
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• sap en rasp van 2 limoenen
• duimgroot stukje gember
• 2 chilipepers, gesneden
• 3 tenen knoflook
• flink bosje koriander, blaadjes gehakt, steeltjes heel
• 1 el vissaus, plus extra naar smaak
• sesamolie
• plantaardige olie
• 400 ml kokosmelk
• 200 g udon- of eiernoedels
• 200 g verse gemengde oosterse paddenstoelen
• 150 g peultjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.