We love ramen! Deze paddenstoelenramen met ei en paksoi is er eentje om op je favorietenlijstje te zetten. Waarom we er zo dol op zijn? Deze ramen zitten bomvol smaak, gezonde voedingsstoffen én je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt – of juist niet wilt. Nee, het is geen uitzondering als we hier een extra kommetje van opslurpen…
1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Houd ze zolang apart.
2. Maak de paddenstoelen en paksoi schoon. Snijd de paksoi in gelijke kwarten. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg de paksoikwarten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met wat zout.
3. Doe het dashipoeder in een pan en voeg 1½ liter water toe. Breng langzaam aan de kook en laat het poeder al roerend oplossen. Voeg dan de sojasaus, sesamolie en paksoi toe (houd de paddenstoelen apart) en laat op laag vuur 15 minuten koken.
4. Kook de Hakubaku biologische Ramen Noedels volgens de instructies op de verpakking.
5. Snijd de bosuien in ringetjes. Schep de paksoi uit de bouillon en verdeel hem over vier kommen. Schenk de dashibouillon erbij, schep de noedels en paddenstoelen erop en leg in elke kom een half ei. Bestrooi tot slot met de bosui.
TIP
Je kunt paddenstoelen en champignons beter niet met water afspoelen, want dan zuigen ze zich vol met vocht en worden ze bij het bakken zompig. Veeg zand weg met droog keukenpapier en maak shiitakes, portobello’s en cantharellen schoon met licht bevochtigd keukenpapier.
Hakubaku biologische Ramen Noedels
Deze dunne noedels worden op Chinese wijze gemaakt van biologische tarwe. Ze hebben een redelijk chewy textuur en zijn perfect in allerlei hartige gerechten. Van voedzame toevoeging in bijvoorbeeld varkens- of kippenbouillon tot combinaties met zeewier, bosui en mais.
Voor 4 personen | 25 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.