Proef het pure Italie in dit smaakvolle pastagerecht. De combinatie van ansjovis, broccoli, knoflook en pasta geeft je het gevoel in een lokaal restaurantje in Italie te zitten. Buon appetito!
1. Kook de pasta 5 min.
2. Voeg dan de broccoliroosjes toe en kook ze 4 min. zachtjes mee, tot pasta en broccoli al dente zijn. Laat uitlekken.
3. Verhit 2 el van de olie en bak hierin de geplette knoflook en broodkruimels goudbruin. Doe ze over in een kom.
4. Schenk nu 3 el van de olie in de pan en bak hierin de gehakte knoflook en de ansjovis 3 min., tot de ansjovis smelt.
5. Roer de geraspte citroenschil en chilipeper erdoor. 6. Voeg dan de pasta en broccoli toe, met de rest van de olie.
6. Schep alles door elkaar, voeg wat peper toe en bestrooi met de knoflookkruimels.
4 personen
• 350 g orecchiette
• 250 g broccoliroosjes
• 6 el olijfolie
• 4 tenen knoflook, 1 geplet, 3 gehakt
• 75 g verse broodkruimels
• 8 ansjovisfilets, gesneden
• geraspte schil van 1 citroen
• 1 chilipeper, gesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.