Orecchiette met broccoli & ansjovis

Intro

Proef het pure Italie in dit smaakvolle pastagerecht. De combinatie van ansjovis, broccoli, knoflook en pasta geeft je het gevoel in een lokaal restaurantje in Italie te zitten. Buon appetito! 

Ingrediënten

4 personen

• 350 g orecchiette

• 250 g broccoliroosjes

• 6 el olijfolie

• 4 tenen knoflook, 1 geplet, 3 gehakt

• 75 g verse broodkruimels

• 8 ansjovisfilets, gesneden

• geraspte schil van 1 citroen

• 1 chilipeper, gesneden

Bereiding



1. Kook de pasta 5 min.
2. Voeg dan de broccoliroosjes toe en kook ze 4 min. zachtjes mee, tot pasta en broccoli al dente zijn. Laat uitlekken.
3. Verhit 2 el van de olie en bak hierin de geplette knoflook en broodkruimels goudbruin. Doe ze over in een kom.
4. Schenk nu 3 el van de olie in de pan en bak hierin de gehakte knoflook en de ansjovis 3 min., tot de ansjovis smelt.
5. Roer de geraspte citroenschil en chilipeper erdoor. 6. Voeg dan de pasta en broccoli toe, met de rest van de olie.
6. Schep alles door elkaar, voeg wat peper toe en bestrooi met de knoflookkruimels.