Open lasagne met zalm & snijbiet

Open lasagne met zalm & snijbiet

Onze visexpert Bart van Olphen: ‘Wist je dat zalm perfect is om te roken? Vroeger werd vis gerookt om ’m langer te kunnen bewaren, maar tegenwoordig doen we het vooral om hem meer smaak mee te geven. Gebruik het liefst vette vissoorten ‒ zoals makreel, zalm en haring ‒, want het vet in de vis neemt heel gemakkelijk de rooksmaak op.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Zet een grote pan water met wat zout op middelhoog tot hoog vuur en breng aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe en kook ze volgens de instructies op de verpakking al dente.

2. Vul een ondiepe schaal met koud water. Spoel de lasagnevellen af onder koud, zacht stromend water en snijd ze een keer doormidden. Leg de vellen in de schaal met koud water (dit zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar blijven plakken) en houd ze zolang apart.

3. Doe de ricotta samen met de gehakte dragonblaadjes en bieslook  in een kom, roer ze goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Houd zolang apart.

4. Zet een koekenpan op het vuur, doe de wilde zalm erin en verhit een paar minuten tot-ie lauwwarm is. Pluk de zalm met je vingers in grove flinters.

5. Neem de lasagnevellen uit het water, laat ze goed uitlekken en smeer ze in met een beetje olijfolie.

6. Zet twee grote borden klaar. Leg  op elk een lasagnevel, smeer ze in  met het ricottamengsel en leg er een handvol gemengde sla op. Leg er de lauwwarme zalmflinters op plus een plak gerookte zalm. Herhaal dit 2 keer tot je een mooie open lasagne hebt.

Tip Zelf vis roken is helemaal niet moeilijk! Wil je het proberen? Op Bart’s Fish Tales YouTubekanaal zie je hoe je dit in een paar simpele stappen kunt doen (youtube.nl/Bartsfishtales).

Recepten van Bart van Olphen. Credits fotografie: David Loftus

2 personen

  • 6 gedroogde lasagnevellen
  • 400 g ricotta
  • blaadjes van 10 takjes dragon, fijngehakt
  • blaadjes van 10 takjes bieslook, fijngehakt
  • 150 g wilde sockeye-zalm
  • 100 g gemengde sla met snijbiet
  • 500 g warm gerookte zalm,  in 6 plakjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief