Open dumplings met spinazie

Open dumplings met spinazie

Weet je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om zelf dumplings te maken? Deze vegetarische open dumplings met spinazie en pijnboompitjes zijn in ieder geval in een handomdraai klaar. Terwijl de dumplings gaar stomen, maak jij nog even snel het dipsausje. Lekker als klein gerechtje om te delen. 

Bereiding



1. Rooster de pijnboompitten al roerend 3-4 minuten in een droge koekenpan. Zet opzij.

2. Fruit de fijngehakte ui in de olie met wat za’atar of tijm naar smaak. Doe de spinazie erbij en blijf roeren tot het vocht is verdampt. Voeg de geroosterde pijnboompitten en naar smaak komijn, zout en peper toe.

3. Maak de open dumplings door in het midden van elk deegvelletje een beetje vulling te leggen. Bevochtig de randen met een kwast. Vouw de punten van het velletje naar het midden en knijp er dan wat plooien in.

4. Leg de open dumplings in een stoommand op bakpapier waarin je gaatjes hebt geprikt, leg het deksel erop en stoom ze 10 minuten.

5. Maak de saus door de tahin door de yoghurt te kloppen. Voeg het geperste teentje knoflook en zout en peper toe. Serveer de dumplings met de saus.
 
 

Voor 15 stuks. Voorbereiding: 25 min. Bereiding: 10 min.

  • 40 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • een snufje za’atar of gedroogde tijm, naar smaak
  • 300 g spinazie
  • gemalen komijn, zout en peper
  • 15 vierkante wontonvelletjes


Voor de saus

  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten