Weet je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om zelf dumplings te maken? Deze vegetarische open dumplings met spinazie en pijnboompitjes zijn in ieder geval in een handomdraai klaar. Terwijl de dumplings gaar stomen, maak jij nog even snel het dipsausje. Lekker als klein gerechtje om te delen.
1. Rooster de pijnboompitten al roerend 3-4 minuten in een droge koekenpan. Zet opzij.
2. Fruit de fijngehakte ui in de olie met wat za’atar of tijm naar smaak. Doe de spinazie erbij en blijf roeren tot het vocht is verdampt. Voeg de geroosterde pijnboompitten en naar smaak komijn, zout en peper toe.
3. Maak de open dumplings door in het midden van elk deegvelletje een beetje vulling te leggen. Bevochtig de randen met een kwast. Vouw de punten van het velletje naar het midden en knijp er dan wat plooien in.
4. Leg de open dumplings in een stoommand op bakpapier waarin je gaatjes hebt geprikt, leg het deksel erop en stoom ze 10 minuten.
5. Maak de saus door de tahin door de yoghurt te kloppen. Voeg het geperste teentje knoflook en zout en peper toe. Serveer de dumplings met de saus.
Voor 15 stuks. Voorbereiding: 25 min. Bereiding: 10 min.
Voor de saus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.