Voor 15 stuks. Voorbereiding: 25 min. Bereiding: 10 min.
Voor de saus
1. Rooster de pijnboompitten al roerend 3-4 minuten in een droge koekenpan. Zet opzij.
2. Fruit de fijngehakte ui in de olie met wat za’atar of tijm naar smaak. Doe de spinazie erbij en blijf roeren tot het vocht is verdampt. Voeg de geroosterde pijnboompitten en naar smaak komijn, zout en peper toe.
3. Maak de open dumplings door in het midden van elk deegvelletje een beetje vulling te leggen. Bevochtig de randen met een kwast. Vouw de punten van het velletje naar het midden en knijp er dan wat plooien in.
4. Leg de open dumplings in een stoommand op bakpapier waarin je gaatjes hebt geprikt, leg het deksel erop en stoom ze 10 minuten.
5. Maak de saus door de tahin door de yoghurt te kloppen. Voeg het geperste teentje knoflook en zout en peper toe. Serveer de dumplings met de saus.