Oosterse kikkererwtensoep

Oosterse kikkererwtensoep

Zelf soep maken is zoveel leuker dan een blik uit de keukenkast trekken. En iedereen kan het. Probeer eens deze Oosterse kikkererwtensoep. Niet moeilijk, maar toch verassend!

Bereiding

1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes.

2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten met de specerijen. Roer goed.

3. Voeg de kikkererwten, stukjes tomaat en peterselieblaadjes toe, plus het water en wat zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep niet helemaal glad, er mag nog wel wat structuur in zitten. Voeg zo nodig extra water toe. Proef of de soep goed op smaak is.

5. Roer voor het serveren de rozijnen erdoor.

Voor 3 personen, voorbereiding 5 minuten, bereiding 25 minuten.

  • 250 g kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g rijpe tomaten, gesneden
  • 500 ml water
  • 50 g rozijnen
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten