Zelf soep maken is zoveel leuker dan een blik uit de keukenkast trekken. En iedereen kan het. Probeer eens deze Oosterse kikkererwtensoep. Niet moeilijk, maar toch verassend!
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten met de specerijen. Roer goed.
3. Voeg de kikkererwten, stukjes tomaat en peterselieblaadjes toe, plus het water en wat zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep niet helemaal glad, er mag nog wel wat structuur in zitten. Voeg zo nodig extra water toe. Proef of de soep goed op smaak is.
5. Roer voor het serveren de rozijnen erdoor.
Voor 3 personen, voorbereiding 5 minuten, bereiding 25 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.