Vul je zelfgemaakte ontbijtkoekrepen met aardbeienjam en maak van elk hapje een smakelijke verrassing!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier.
2. Meng de ingrediënten voor de ontbijtkoeklaag. Kneed tot een kruimelig deeg en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
3. Snijd de aardbeien voor de jam in kleine stukjes.
4. Zet de steelpan op laag vuur en voeg hier alle ingrediënten voor de aardbeienjam aan toe, behalve de maïzena. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig door.
5. Voeg de maïzena toe aan de aardbeien in het steelpannetje. Laat nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken en haal dan van het vuur.
6. Verdeel de helft van het kruimelige deeg voor de ontbijtkoek over de bodem van het bakblik en druk stevig aan. Schep de aardbeienjam eroverheen. Bedek de jamlaag met de andere helft van het kruimelige deeg en druk voorzichtig aan.
7. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en snijd in 10 repen. Bewaar de repen maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Ontbijtkoeklaag
Aardbeienjam
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.