Oma Lay hielp haar moeder al in de keuken toen ze nog een klein meisje was. Haar moeder kookte de lekkerste Nederlandse en Marokkaanse gerechten. Toen Oma Lay oud genoeg was om zelf te mogen koken, besloot ze de Nederlandse en Marokkaanse keuken met elkaar te combineren. Na veel gerechten geprobeerd te hebben, kwam ze uiteindelijk op dit favoriete recept dat ze nog wekelijks voor zichzelf en haar familie bereid.
1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, zoete aardappel en pompoen toe en kook in 20 minuten gaar.
2. Giet af, voeg de melk en roomboter toe en stamp tot een puree. Roer er de kikkererwten en de ras el hanout door en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
3. Verdeel de hutspot over de borden en serveer.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.