Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Een van de gerechten die Oma Jetty uit de tijd van haar Italiaanse huwelijk altijd is bij – gebleven, is deze Italiaanse minestronesoep. Een heerlijke gevulde soep, vol groenten én een vleugje Italiaanse liefde!

Bereiding

1.  Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de haricots verts, wortel en bleekselderij toe en bak alles al omscheppend 3 minuten; zorg ervoor dat de groenten niet kleuren. Zet de pan tot gebruik opzij.

2. Smelt de resterende eetlepel roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en prei al omscheppend tot ze lichtbruin kleuren.

3. Bind de takjes kruiden en het laurierblaadje met een stukje keukentouw samen. Voeg ze samen met de gepelde tomaten, kerstomaatjes en bouillon toe aan de soeppan. Voeg ook de gebakken groenten en vermicelli (als je die gebruikt) toe.

4. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook en laat daarna op laag vuur 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met de extra vergine olijfolie en wat zeezout en versgemalen zwarte peper.

5. Garneer de soep met fijngesneden basilicum, peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten

  • 2 el roomboter
  • 200 g haricots verts, in stukjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 preien, in ringen
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes selderij
  • 1 laurierblaadje
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 150 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 1,5 l groente- of kippenbouillon
  • 100 g vermicelli (optioneel)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Garnering

  • vers basilicum, fijngesneden
  • verse peterselie, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine