Zin in wat anders? Maak met oud & nieuw eens deze Oliebollen met meloen en ham. En drink daarbij een Gulpener Ur Hop. Die past door de fruitigheid goed bij het fruitige van de meloen. En het zoutige van de ham tempert het bittere van de bier, waardoor alles goed in balans is.
Bereiding deeg:
1. Giet het water bij de suiker.
2. Doe vervolgens de gist erbij en roer het tot een geheel.
3. Laat de gist even inwerken.
4. Doe de bloem in een grote kom.
5. Doe vervolgens ei, zout en het bier erbij.
6. Meng alles goed door elkaar.
7. Doe daarna de gist erbij en roer alles weer goed door elkaar. Laat het deeg 45 minuten rijzen.
8. Zet de frituurpan aan op 185 graden en laat even opwarmen.
Bereiding oliebollen:
1. Snij de meloen eerst in dunne plakjes.
2. Schep met een ijslepel een bolletje uit het deeg en laat deze voorzichtig in de frituurpan zakken.
3. Leg maximaal vijf bolletjes in de frituurpan.
4. Haal de oliebollen uit de frituur als ze mooi goudbruin zijn.
5. Snij de oliebol doormidden en beleg met een plakje rauwe ham en meloen.
Vind je het leuk om bier en food te combineren? Wij ook! En we hebben nu wel een hele goede tip gevonden: de bierbutler-app. Deze app helpt je bij het vinden van de perfecte bier-spijsmatch. Vanavond een stamppotboerenkool met rookworst op tafel? De Bier Butler vertelt je welk (speciaal)biertje er pico bello bij past. Hier kun je de app downloaden – doen, hoor!
Deeg:
Oliebollen: