Een elegant klein gerechtje waar je eindeloos op kunt variëren. Hier worden de eitjes gecombineerd met spinazie en tomaatjes, maar je kunt je oeufs ook maken met reepjes gerookte zalm, fromage frais, een lepeltje zalmkaviaar met dille of wat plakjes truffel.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een ketel water aan de kook.
2. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de sjalot in ca. 3 minuten glazig. Zet het vuur hoog en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken.
3. Leg de tomatentakjes in de pan en bak ze op hoog vuur 2-3 minuten. Verdeel de spinazie en tomaatjes over vier soufflébakjes en breek voorzichtig een ei in elk bakje.
4. Schenk in elk bakje 2 eetlepels room en bestrooi met parmezaan, peper en zout. Zet de soufflébakjes in een diepe ovenschaal of braadslede.
5. Giet zo veel kokend water in de ovenschaal dat de schaaltjes er voor ongeveer de helft in staan. Dek de ovenschaal af met een groot vel aluminiumfolie. Zet de eieren circa 10 minuten in de oven tot het wit gestold is en de dooiers nog vloeibaar zijn. Serveer met warme toastrepen en roomboter.
Voor 8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.