Oeuf en cocotte met spinazie en tomaat

Intro

Een elegant klein gerechtje waar je eindeloos op kunt variëren. Hier worden de eitjes gecombineerd met spinazie en tomaatjes, maar je kunt je oeufs ook maken met reepjes gerookte zalm, fromage frais, een lepeltje zalmkaviaar met dille of wat plakjes truffel.

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bereiding1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een ketel water aan de kook.

2. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de sjalot in ca. 3 minuten glazig. Zet het vuur hoog en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken.

3. Leg de tomatentakjes in de pan en bak ze op hoog vuur 2-3 minuten. Verdeel de spinazie en tomaatjes over vier soufflébakjes en breek voorzichtig een ei in elk bakje.

4. Schenk in elk bakje 2 eetlepels room en bestrooi met parmezaan, peper en zout. Zet de soufflébakjes in een diepe ovenschaal of braadslede.   

5. Giet zo veel kokend water in de ovenschaal dat de schaaltjes er voor ongeveer de helft in staan. Dek de ovenschaal af met een groot vel aluminiumfolie. Zet de eieren circa  10 minuten in de oven tot het wit gestold is en de dooiers nog vloeibaar zijn. Serveer met warme toastrepen en roomboter.