Deze lichte salade met zalm, sperziebonen en sobanoedels is heerlijk voor de lunch. De sobanoedels zijn perfect geschikt om koud te serveren, bovendien zijn ze (vaak) van boekweit gemaakt en daarmee glutenvrij. Check wel altijd de verpakking of er geen ander meel aan is toegevoegd.
1 Breng een pan water op middelhoog vuur aan de kook. Roer ondertussen voor de marinade de sojasaus en suiker in een ondiepe kom door elkaar, leg de zalmfilets er met de vleeskant naar beneden in en houd zolang apart.
2 Voeg een kop koud water toe aan de pan met kokend water, doe dan de noedels erbij en kook ze 2 minuten ‒ door het koude water koken ze wat langzamer en worden ze niet zompig. Voeg dan de bonen toe en kook ze samen nog 5 minuten, tot de noedels al dente zijn. Spoel af met koud water, laat ze uitlekken en houd zolang apart.
3 Zet de ovengrill op de middelhoge tot hoge stand. Bekleed een braadslee met alufolie, leg de zalm met het vel naar beneden erin en gril ze 4–5 minuten tot de randjes krokant zijn.
4 Doe voor de dressing de sjalot met het yuzusap, de gember en de limoenen sinaasappelrasp in een kom. Voeg voor de smeuïgheid wat water toe.
5 Verdeel de noedels en sperziebonen over 4 borden, leg de zalm en schijfjes sinaasappel erop en druppel de dressing erover. Strooi als laatste de chilipeper en sesamzaadjes erover.
Per portie 630 kcal, 23,3 g vet (4,4 g verzadigd), 42,8 g eiwit, 61,5 g koolhydraten, 17,2 g suikers
4 personen
• 2 el lichte sojasaus
• 2 el fijne kristalsuiker
• 4 zalmfilets (à 150 g), met vel
• 250 g gedroogde sobanoedels
• 200 g sperziebonen
• 2 sinaasappels, gepeld, elk in 4 schijfjes
• 1 groene chilipeper, in ringetjes
• 1 el zwart of wit sesamzaad, geroosterd
Gember-citrusdressing
• 2 sjalotjes, gepeld, fijngesnipperd
• 3 el yuzu- of grapefruitsap
• 1 el geraspte gemberwortel
• rasp van 1 limoen
• rasp van 1 sinaasappel
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.