Dit recept is een prima voorgerecht, ook voor niet-veganisten. Hummus maak je met kikkererwten en sesampasta, maar je kunt iets soortgelijks maken met andere groenten en notenpasta’s. Probeer eens pastinaak en pistachepasta of doperwt en pijnboompitpasta – lékker!
4 personen
Voorbereiding: ca. 10 min. + wachten: 1 tot 2 uur + bereiding: ca. 15 min.
VOOR DE SESAMBIETJES
• 4 rode bieten, niet al te groot
• 4 gele bieten, niet al te groot
• 1 el zonnebloemolie
• 30 g wit sesamzaad
• 30 g zwart sesamzaad
VOOR DE BOSPEENHUMMUS
• 400 g bospeen + 4 bospenen
• 2 tenen knoflook
• 10 g sesampasta (tahini)
• 30 g cashewnotenpasta
• 15 ml citroensap
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl komijn
• Zout
• 12 blaadjes van de Oost-Indische kers
Benodigdheden
• aluminiumfolie
• blender of hakmolen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.